Vreţi să mergeţi în concediu? Una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Europa îşi deschide oficial sezonul turistic în iunie

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 mai 2020 272 afişări

Vreţi să mergeţi în concediu? Una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Europa îşi deschide oficial sezonul turistic în iunie

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaţionale către locaţiile populare vor fi reluate în iulie, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC. 

"Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide", a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

Economia Greciei are nevoie de turism

Pandemia a afectat puternic sectorul turismului din Grecia, vital pentru economia ţării.

Anunţul a venit în timp ce miniştrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă şi completă a turismului european”.

Întrucât restricţiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deţine un „paşaport de siguranţă, credibilitate şi sănătate”.

Grecia a fost apreciată pentru gestionarea epidemiei, înregistrând 166 de decese cauzate de coronavirus şi 2.850 de cazuri confirmate.

"Vom câştiga războiul pentru economie la fel cum am câştigat bătălia pentru sănătate", a spus Mitsotakis.

Pentru a încuraja turismul, Grecia reduce preţurile călătoriilor, prin reducerea temporară a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe toate mijloacele de transport - zboruri, călătorii cu autobuzul şi călătoriile cu trenul - la 13% de la 24%, a spus Mitsotakis.

Destinaţia mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turişti.

Grecia a discutat situaţia sezonului turistic cu o serie de ţări europene. Marţi, premierul bulgar Boyko Borisov a anunţat că ţara sa nu va mai carantina cetăţenii asimptomatici sosiţi din Grecia şi Serbia în călătorii de afaceri şi de familie, de la 1 iunie.

Acordul reciproc urmează să fie extins tuturor turiştilor din cele trei ţări începând cu 15 iunie, a declarat ministerul de externe al Bulgariei.

Italia a anunţat miercuri că toate aeroporturile ar putea redeschise la 3 iunie pentru zboruri naţionale şi internaţionale.

Între timp, Slovenia a spus că intenţionează să ofere vouchere în valoare de 200 de euro cetăţenilor săi pentru a încuraja turismul în ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
turism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.