Peste 103.000 de cereri de finanţare au fost depuse în cadrul IMM Invest, în trei săptămâni de la lansare. Dar doar 208 de antreprenori au primit aprobare din partea băncilor

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 20 mai 2020 49 afişări

Peste 103.000 de cereri de finanţare au fost depuse în cadrul IMM Invest, în trei săptămâni de la lansare. Dar doar 208 de antreprenori au primit aprobare din partea băncilor

Aproximativ 103.300 de cereri de finanţare au fost depuse de antreprenori în cadrul programului guvernamental IMM Invest, pe parcursul celor peste trei săptămâni de funcţionare a platformei, însă, până în prezent, doar 208 de cereri au fost aprobate de băncile înscrise în cadrul programului, potrivit datelor oferite de platforma de analiză confidas.ro.

Companiile ale căror cereri de finanţare au fost aprobate sunt active în diverse sectoare şi desfăşoară activităţi precum fabricare de mobilă, fabricarea articollor de îmbrăcăminte, de încălţăminte, fabricarea de uşi şi ferestre, comerţ cu ridicata al cerealelor şi seminţelor, activităţi de asistenţă medicală, lucrări de construcţii, creşterea păsărilor sau transporturi rutiere de mărfuri.

Pe lista cererilor de finanţare aprobate de cele 22 de bănci înscrise în cadrul IMM Invest se află companii precum Umnilemn D&G din Satu-Mare – cu afaceri nete de peste 15,4 mil. lei şi un număr de 112 angajaţi-, Rexton Grup din Prahova – cu afaceri nete de peste 11,8 mil. lei şi 136 de salariaţi-, Prioris din Vrancea – cu 114 salariaţi şi afaceri nete de 4,1 mil. lei-, Metrotehnica International – cu afaceri nete de peste 44,6 mil. lei şi 45 de angajaţi-, Pop Sistem din Satu-Mare – cu o cifră de afaceri de 3,3 mil. lei şi 21 de angajaţi. Datele despre companii sunt pe anul fiscal 2018.

IMM Invest este un program de finanţare care îşi propune să asigure capital de lucru şi de investiţii firmelor mici şi mijlocii afectate de criza provocată de pandemia de Covid-19.

Prin intermediul programului, statul garan­tează până la 90% din valoarea credi­telor obţinute de firme de la bănci, însă doar până la sfârşitul acestui an. Pro­gramul are un plafon pentru subvenţionarea dobân­zilor în valoare de 781 milioane de lei şi un plafon maxim de garantare de15 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cereri,
finantare,
aprobare,
banci,
imm,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.