Erste: O retragere de capital din Romania de catre bancile elene ar avea consecinte limitate

Postat la 05 iulie 2011 10 afişări

O retragere de fonduri din Romania de catre bancile elene ar avea consecinte economice limitate, intrucat competitorii ar fi dispusi sa acopere deficitul creat, in timp ce dependenta economiei de cresterea creditarii s-a redus considerabil, potivit unei analize a grupului austriac Erste.

Leu s-a aflat recent sub presiune din cauza escaladarii crizei din Grecia. Motivul pietelor financiare a fost ponderea relativ mare a bancilor elene in sectorul bancar romanesc, spre 20%. "Chiar daca bancile elene ar retrage bani din Romania, consecintele pentru economie ar trebui sa fie limitate. Fata de 2009, cand retragerea de capital de catre toate bancile starnea teama, criza din Grecia ar afecta doar o parte a sectorului financiar. Competitorii ar fi acum bucurosi sa intervina, in timp ce avansul creditarii este departe de nivelul de dinainte de 2009. Astfel, dependenta economiei de cresterea creditarii a fost redusa dramatic", se arata in raportul Erste.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
euro,
capital,
retragere,
grecia
/actualitate/erste-o-retragere-de-capital-din-romania-de-catre-bancile-elene-ar-avea-consecinte-limitate-8442863
8442863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.