Entuziasm si critici dupa ce statul New York a legalizat casatoriile homosexuale (VIDEO)

Postat la 25 iunie 2011 20 afişări

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a semnat actul de legalizare a casatoriilor homosexuale, statul New York devenind al saselea din SUA unde cuplurile de acelasi sex au dreptul la casatorie.

Anuntarea stirii a fost intampinata cu entuziasm de adeptii largirii drepturilor pentru homosexuali, care au organizat inclusiv un miting de bucurie in Greenwich Village din Manhattan, cartier celebru inclusiv pentru monumentul construit de Christopher Park in cinstea homosexualilor si a lesbienelor (foto).

In acelasi timp, vestea a fost primita cu proteste de o parte dintre new-yorkezii religiosi, adepti ai ideii traditionale despre casatorie ca uniune intre persoane de sex opus.

Senatul statului New York a votat cu o majoritate redusa legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Guvernatorul democrat Andrew Cuomo a semnat legea imediat, in loc sa astepte inca 10 zile dupa primirea ei de la senat, asa cum se procedeaza de obicei cu legile adoptate, scrie AP.

Din momentul semnarii legii pana la oficierea primei casatorii in virtutea ei trebuie sa treaca inca 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/entuziasm-si-critici-dupa-ce-statul-new-york-a-legalizat-casatoriile-homosexuale-video-8387604
8387604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.