Elveţia dă o nouă lovitură Rusiei şi oligarhilor care voiau să îşi ţină bogăţiile în această ţară

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 august 2022 407 afişări

Consiliul Federal Elveţian a impus noi sancţiuni Rusiei în urma războiului din Ucraina. Acestea vizează aurul şi produsele din aur, potrivit Sky News.

Elveţia dă o nouă lovitură Rusiei şi oligarhilor care voiau să îşi ţină bogăţiile în această ţară

Ultimele măsuri sunt în conformitate cu cele mai recente sancţiuni ale Uniunii Europene privind aurul şi produsele din aur.

Consiliul a precizat că a făcut două excepţii în ceea ce priveşte tranzacţiile legate de produsele agricole şi de livrările de petrol către ţări terţe, pe care le are şi UE, pentru a evita orice perturbare a canalelor de plată.

„Noile măsuri se referă în principal la interdicţia de a cumpăra, importa sau transporta aur şi produse din aur din Rusia", se arată în declaraţie.

Ultima rundă de sancţiuni vizează şi cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
aur,
sancţiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.