Elon Musk îşi retrage oferta de a vinde unul din tweet-urile sale ca NFT

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 martie 2021 64 afişări

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, şi-a retras marţi oferta de a vinde unul dintre tweet-urile sale ca non-fungible token (sau NFT), chiar dacă un ofertant a oferit mai mult de 1 milion de dolari pentru activul digital, relatează CNBC.

Elon Musk îşi retrage oferta de a vinde unul din tweet-urile sale ca NFT

Musk a anunţat luni într-un tweet: „Vând această melodie despre NFT-uri ca NFT”. Postarea scoasă la vânzare a inclus o melodie. Tweet-ul pentru vânzare conţinea, de asemenea, un scurt video, care înfăţişa un trofeu etichetat „Vanity Trophy”.

Marţi, Musk şi-a schimbat tonul, spunând într-un nou tweet că renunţă la idee.

NFT-urile reprezentă active digitale, inclusiv imagini şi clipuri video, care pot fi cumpărate şi vândute ca obiecte de colecţie. NFT-urile folosesc un blockchain, ceea ce înseamnă că tranzacţiile, proprietatea şi valabilitatea articolului pot fi urmărite.

Tweet-ul lui Musk a fost listat spre vânzare ca NFT pe „Valuables”, o platformă lansată de Cent, reţeaua de socializare construită pe blockchain. Potrivit lui Valuables, cea mai mare pentru tweet-ul lui Musk a fost de 1.121.000 de dolari.

Musk este cunoscut pentru susţinerea activelor digitale, inclusiv bitcoin, dogecoin şi NFT-uri. În februarie, Tesla a anunţat că a achiziţionat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi ar putea continua să facă achiziţii de criptomonede.

Partenera lui Musk, cântăreaţa Grimes, a vândut lucrări digitale în valoare de 6 milioane de dolari pe care le-a scos la licitaţie în ultimele săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
nft,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.