Elevilor şcolii din Piteşti care refuză prezenţa unui coleg cu ADHD li s-a scăzut nota la purtare/ Studenţii se pronunţă în favoarea copilului exclus

Postat la 20 octombrie 2016 194 afişări

Elevilor şcolii din Piteşti care refuză prezenţa unui coleg cu ADHD li s-a scăzut nota la purtare/ Studenţii se pronunţă în favoarea copilului exclus

Elevii clasei a 7-a B ai Şcolii "I.L. Caragiale" din Piteşti vor fi sancţionaţi cu scăderea notei la purtare după ce au protestat, trei zile consecutiv, refuzând să intre la ore, faţă de prezenţa unui coleg cu probleme de sănătate, care i-ar ameninţa şi i-ar agresa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Elevii clasei a 7- a B din Şcoală "I.L. Caragiale" din Piteşti au refuzat să intre, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmând că nu mai acceptă să înveţe în aceeaşi clasă cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Elevii protestatari spuneau că acesta îi agresează fizic şi verbal şi îi ameninţă cu moartea.

Copiii, împreună cu părinţii lor, au protestat în holul de la intrarea în instituţia de învăţământ. Ei au purtat pancarte prin care cereau să fie lăsaţi să înveţe, iar colegul lor cu probleme de sănătate să fie transferat la o altă şcoală.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că joi elevii au intrat la ore, iar elevul contestat a primit scutire medicală până când va ajunge la o clinică din Bucureşti unde are o programare pentru o evaluare medicală.

"Aşteptăm rezultatele evaluării medicale pe care sper ca familia să ni le pună la dispoziţie şi, în urma acestei evaluări, părinţii să agreeze ideea de a merge către un învăţământ special, asta dacă recomandarea medicului este în sensul acesta sau către învăţământ la domiciliu. Facem eforturi pentru integrarea copilului şi respectarea drepturilor lui, dar şi pentru respectarea drepturilor celorlalţi copii din clasă. Cred că factorul determinant care va lua o decizie este până la urmă familia copilului, iar dacă vor asculta sfatul nostru, s-ar putea să ajungem la concluzia că cel mai bine pentru copil este să meargă în altă unitate de învăţământ", a spus Dumitru Tudosoiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
coleg,
elevi,
scoala,
pitesti,
nota,
prezentare,
purtare,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.