Elena Udrea: Turismul se mişcă semnificativ mai bine decât economia

Postat la 08 septembrie 2011 47 afişări

Din ianuarie până în iulie, numărul turiştilor a crescut cu 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, iar numărul străinilor veniţi în România a crescut cu 11,6%.

"Cu alte cuvinte, turismul se mişcă semnificativ mai bine decât economia în general", notează ministrul de resort, Elena Udrea, care adaugă că aceasta s-a întâmplat în condiţiile în care nu a existat un timp suficient de aplicare a planului de marketing turistic. "Tocmai de aceea cred că rezultatele de anul viitoare vor fi şi mai bune, iar 2012 va fi cel mai bun an pentru turismul românesc de după 1989", afirmă ministrul.

"Săptămână de săptămână, televiziunile au arătat plajele pline, iar hotelierii au anunţat că toate camerele au fost ocupate. Mergând în Deltă destul de des în ultima perioadă, am văzut turişti de 2, 3, 4 ori mai mulţi decât anul trecut."

Creşterea afluxului de turişti s-a petrecut în condiţiile în care numărul românilor care au plecat din ţară în vacanţă în străinătate a crescut şi el cu 4,9% faţă de anul trecut - "rezultatul unei redresări economice mici, dar încurajatoare", potrivit Elenei Udrea.

Conform INS, în luna iulie a crescut cu 26,7% numărul de înnoptări faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar numărul turiştilor a crescut cu 21,8% faţă de iulie 2010.

"Am spus de mai multe ori că 2011 este cel mai bun an de când sunt ministru al Turismului. Am ştiut asta din modul în care-i simţeam pe cei implicaţi în turism atunci când mergeam în ţară - mai tonici, mai optimişti, dar şi din ritmul destul de bun în care au mers investiţiile în infrastructura specifică", notează Udrea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elena-udrea-turismul-se-misca-semnificativ-mai-bine-decat-economia-8712992
8712992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.