Electronic Art a obţinut licenţa pentru a lansa jocuri video inspirate din franciza STAR WARS

Postat la 07 mai 2013 37 afişări

Compania americană Electronic Arts (EA) a încheiat un acord cu grupul Disney care îi oferă licenţa exclusivă pentru a lansa o serie de jocuri video inspirate din franciza cinematografică "Războiul stelelor"/ "Star Wars", au anunţat luni cele două companii.

Electronic Art a obţinut licenţa pentru a lansa jocuri video inspirate din franciza STAR WARS

 Condiţiile financiare şi durata exactă de valabilitate a acordului nu au fost divulgate, reprezentanţii celor două companii precizând doar faptul că acel contract se va derula pe o perioadă de mai mulţi ani.

Licenţa exclusivă obţinută de EA vizează lansarea unor produse care se adresează utilizatorilor avansaţi, care obişnuiesc să ruleze astfel de jocuri pe computere şi pe console de jocuri video.

În schimb, Disney îşi va păstra drepturile asupra jocurilor care se adresează utilizatorilor ocazionali, pe telefoane inteligente, tablete şi reţele de socializare online.

Franciza "Războiul stelelor" a intrat în proprietatea grupului Disney atunci când acesta a cumpărat, în toamna anului 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, LucasFilm, compania creatorului acestei francize, George Lucas.

Studiourile Disney au anunţat de atunci că vor lansa trei filme noi din această franciză de succes, ca şi alte filme derivate, în care actorii principali vor fi anumite personaje din "Star Wars".

Cititi mai multe pe www.medifafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/electronic-art-a-obtinut-licenta-pentru-a-lansa-jocuri-video-inspirate-din-franciza-star-wars-10853861
10853861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.