Elbit Systems va moderniza avioanele C-130 Hercules din flota Romaniei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 mai 2011 503 afişări

Compania israeliana Elbit a semnat cu statul roman un contract in valoare de 18,6 milioane de dolari pentru modernizarea avioanelor de transport C-130 Hercules din dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Elbit Systems va colabora cu IAROM, holdingul industriei de aparare, dar si cu alte companii romanesti, in cadrul contractului care va dura patru ani.

"Cererea globala de modernizari ale flotelor aeriene si experienta noastra in diverse proiecte militare similare, de genul avioanelor C-130 din Coreea sau C-95 din Brazilia, ne pozitioneaza ca lideri de piata si speram ca vor urma si alte proiecte asemanatoare", a declarat Yoram Shmuely, co-general manager al diviziei aerospatiale a Elbit Systems, citat de publicatia Globes.

Elbit a operat in Romania de-a lungul ultimilor 15 ani, in special in proiecte de avionica, de cooperare cu companii ca IAR Brasov, Avioane Craiova sau Aerostar. Compania israeliana opereaza prin intermediul subsidiarelor locale Elbit Systeme SA, A-E Electronics SA, Elmet International SRL si Simultec SRL.

Fortele Aeriene Romane dispun de cinci aparate Hercules - patru avioane C-130 B, fabricate in anii '60 si donate de SUA Romaniei in 1996-1997, respectiv un avion C-130 H, fabricat in 1972 si cumpara din Italia in 2004. La acestea se adauga sapte aeronave C-27 J Spartan, cumparate in 2007 de la firma italiana Alenia Aeronautica, din care prinele doua au fost livrate anul trecut.

Elbit Systems este cotata la bursa Nasdaq. Ultimul pret pe actiune a fost 50,2 dolari, ceea ce inseamna o capitalizare de 2,14 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elbit-systems-va-moderniza-avioanele-c-130-hercules-din-flota-romaniei-8282838
8282838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.