El a construit primul mega-mall american

Postat la 21 septembrie 2009 9 afişări

Liderul unei familii productive si furtunoase numita uneori: "fratii Marx ai mall-urilor", Mel Simon a schimbat modul in care americanii fac cumparaturi.

Simon, care a incetat din viata la varsta de 82 de ani, a construit complexuri comerciale in intreaga tara, incepand cu mall-uri si culminand cu mari complexuri multifunctionale ca Mall of America, localizat in afara oraselor gemene din Minnesota, si cu cel mai mare mall al tarii.

Astfel de structuri atrag uneori critici din cauza faptului ca ar afecta magazinele din centrul orasului. Dar consumatorii s-au ingramadit tocmai pentru ca mall-urile erau convenabile si ofereau atat serviciile marilor retaileri cat si spatii pentru restaurante sau cinematografe. Lui Simon ii placea sa il numeasca Mall of America, proiect care include un parc de distractii si o pista de curse, "a opta minune a lumii."

Simon Property Group Inc, detinut in mod public si fondat de catre Simon, este astazi cel mai mare proprietar de centre comerciale americane cu un portofoliu de peste 300, incluzand Forum Shops sau Caeser's Palace din Las Vegas dar si altele din America, Europa si Asia. Simon a fost mai intai de toate un constructor.

Cititi mai multe in Wall Street Journal

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mall,
SUA,
Mel Simon
/actualitate/el-a-construit-primul-mega-mall-american-4917193
4917193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.