Egiptul va semna în martie un acord cu FMI pentru 3,2 miliarde de dolari

Postat la 20 februarie 2012 16 afişări

Egiptul va semna în martie un memorandum de înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un împrumut de 3,2 miliarde de dolari, pe care l-a refuzat într-o primă fază, a declarat ministrul Finanţelor, Mumtaz Said, potrivit presei locale.

Potrivit cotidianului guvernamental Al-Ahram, ministrul de Finanţe a afirmat că delegaţia FMI va vizita Cairo în martie pentru a semna acordul de împrumut, care se va derula în trei faze. "Finanţarea va susţine bugetul pentru 2012-2013", a spus el. Împrumutul va fi plătit în trei etape, prima tranşă odată cu semnarea acordului. Egiptul a refuzat acordul cu FMI anul trecut, susţinând că nu vrea să-şi crească datoria externă, dar şi-a revizuit poziţia, întrucât ajutoarele prmise de ţări arabe şi de state occidentale nu au fost încă plătite.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
egipt,
acord,
martie,
dolari
/actualitate/egiptul-va-semna-in-martie-un-acord-cu-fmi-pentru-3-2-miliarde-de-dolari-9250559
9250559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.