Egiptul îşi va recăpăta în maxim doi ani afluxul de turişti. Lucrurile au revenit la normal

Autor: Alina Oprea Postat la 25 iunie 2015 100 afişări

Egiptul, care în urmă cu cinci ani era una din cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români, îşi revine din punct de vedere politic, iar într-un an-doi îşi va recăpăta afluxul de turişti, a declarat pentru MEDIAFAX ambasadorul Egiptului la Bucureşti, Mohamed Alaaedin Aly Shawky Elhadidi.

"Legat de situaţia politică din Egipt, după cum ştiţi, am avut două revoluţii în trei ani. După cea de-a doua revoluţie, am făcut o Constituţie. Au avut loc şi alegeri prezidenţiale. Cel de-al treilea pas sunt alegerile parlamentare, care vor avea loc până la sfârşitul acestui an. Lucrurile se îndreaptă către normalitate, iar cea mai bună dovadă în acest sens este economia, întrucât economia a crescut cu 4% în acest an, comparativ cu anul trecut, când a cunoscut o creştere de 2%. Acest lucru arată că încrederea oamenilor revine şi că Egiptul pe care românii îl cunosc îşi revine", a afirmat Elhadidi.

Peste 14,7 milioane de turişti au vizitat Egiptul în 2010, numărul scăzând la 9,8 milioane în 2011. În anul următor, Egiptul a fost vizitat de 11,5 milioane turişti, dar numărul a scăzut din nou la aproximativ 10 milioane anul trecut.

"În acest an, în Egipt s-au înregistrat circa 11 milioane turişti, în creştere cu 70% faţă de anul trecut. Nu am atins, aşadar, vârful de dinainte de revoluţie, dar ne aşteptăm ca într-un an sau doi să revenim la acel nivel şi poate chiar să dublăm numărul turiştilor în viitor", a spus Elhadidi.

Egiptul a înregistrat pierderi substanţiale în economie din cauza prăbuşirii numărului turiştilor care au vizitat ţara, însă acum lucrurile revin la normal, potrivit ambasadorului.

În urmă cu cinci ani, turismul reprezenta 11-12% din Produsul Intern Brut al ţării.

"Recâştigăm încrederea oamenilor. Rata de creştere s-a dublat. Ca orice alt stat cu probleme, după o perioadă de decădere, de descreştere, recapeţi încrederea tuturor. Suntem încrezători că într-o perioadă foarte scurtă de timp nu doar că ne vom întoarce la nivelul de dinaintea revoluţiei, dar chiar îl vom depăşi. În luna mai am avut o conferinţă economică internaţională în Sharm El-Sheikh, la care au participat mulţi lideri din întreaga lume. Valoarea contractelor semnate la acest eveniment a depăşit 100 miliarde dolari, pentru diverse proiecte, inclusiv energie. Iar oamenii aceştia nu ar fi pus în joc atâţia bani dacă nu ar fi existat încredere, dacă lucrurile nu s-ar fi schimbat şi dacă economia nu ar fi fost sigură", a menţionat ambasadorul Egiptului în România.

La rândul lor, agenţiile de turism relansează operaţiunile pe Egipt, fiind din ce în ce mai solicitate de turişti. Charterele către destinaţiile de vacanţă din Egipt fuseseră oprite în 2011.

"Relansăm charterele către Egipt din august, vor fi două chartere pe săptămână. Avem programe care pornesc de la 295 de euro de persoană, cu zbor inclus, două mese pe zi la un hotel de trei stele şi pot ajunge la 500-600 de euro de persoană la hotelurile de cinci stele, all inclusive, şapte nopţi, zbor inclus. Directorul nostru comercial este chiar din Egipt", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Pandel, directorul general al Christian Tour.

Având în vedere evoluţiile situaţiei de securitate din Egipt şi statele din vecinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone şi oraşe din ţară, respectiv Ismailia, Suez, El Arish şi Rafah.

MAE recomandă cetăţenilor români care efectueză deplasări în Egipt să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonele în care urmează să călătorească.

De asemenea, ministerul recomandă evitarea călătoriilor individuale în Egipt la Taba, Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi oricare alte localităţi din Sinaiul de Nord. "Se pot efectua călătorii turistice în staţiunile Hurghada, Sharm el Sheikh şi Dahab de la Marea Roşie, dar este recomandat să se limiteze la maxim excursiile opţionale în afara staţiunilor", arată atenţionarea MAE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
TURIŞTI,
/actualitate/egiptul-isi-va-recapata-in-maxim-doi-ani-afluxul-de-turisti-lucrurile-au-revenit-la-normal-14500583
14500583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.