NATO aprobă suplimentarea forţei de reacţie şi componenţa centrelor de comandă, inclusiv din România

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 iunie 2015 165 afişări

Miniştrii Apărării ai ţărilor membre NATO au aprobat suplimentarea personalului forţei de reacţie rapidă şi componenţa centrelor de comandă care vor fi construite în România, Bulgaria, Polonia şi în ţările baltice, anunţă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"Reuniunea desfăşurată astăzi confirmă că suntem uniţi în reacţia faţă de provocările cu care ne confruntăm", a declarat Stoltenberg.

"Am stabilit măsuri suplimentare pentru a adapta Alianţa la un mediu de securitate aflat în schimbare şi care comportă provocări mai mari. În primul rând, am decis consolidarea forţei şi capabilităţilor Forţei de reacţie a NATO", a explicat Stoltenberg, precizând că efectivele vor fi de 40.000 de militari.

"Am finalizat forma şi componenţa celor şase minicartiere militare pe care le construim în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România. Vor avea câte 40 de membri şi vor juca roluri-cheie în acţiuni de pregătire, în exerciţii militare şi în organizarea posibilelor suplimentări de trupe", a precizat secretarul general NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a anuntat în ianuarie construirea a două cartiere generale regionale, în România şi Polonia, şi înfiintarea unor centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în România, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia. Forţa de reacţie rapidă, creată pe fondul acţiunilor Rusiei în Ucraina, va avea o disponibilitate de intervenţie în cel mult 48 de ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
RUSIA,
/actualitate/nato-aproba-suplimentarea-fortei-de-reactie-si-componenta-centrelor-de-comanda-inclusiv-din-romania-14498807
14498807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.