Egiptul decretează stare de urgenţă în nordul Peninsulei Sinai

Autor: Anna Primac Postat la 25 octombrie 2014 63 afişări

Egiptul a decretat vineri stare de urgenţă pentru o perioadă de trei luni într-o regiune din nordul Peninsulei Sinai, bastion al jihadiştilor, a anunţat Preşedinţia într-un comunicat, după moartea a 30 de militari într-un atentat sinucigaş.

Această stare de urgenţă, instituită printr-un decret al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, va intra în vigoare sâmbătă la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), "pentru o durată de trei luni", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Starea de urgenţă este decretată pe un teritoriu care cuprinde inclusiv oraşul Rafah, situat la frontiera cu Fâşia Gaza palestiniană, şi regiuni din centrul Peninsulei Sinai.

De asemenea, Cairo a anunţat că va închide începând de sâmbătă punctul de trecere de la Rafah, pentru a garanta securitatea în regiune.

"Armata şi poliţia vor lua toate măsurile necesare pentru a face faţă ameninţărilor prezentate de terorism şi finanţarea acestuia, pentru a garanta securitatea în regiune (...) şi pentru a-i proteja pe cetăţenii săi", potrivit decretului prezidenţial.

Decizia autorităţilor egiptene intervine după ce un kamikaze a ucis 30 de militari vineri, într-un atentat sinucigaş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
SINAI,
/actualitate/egiptul-decreteaza-stare-de-urgenta-in-nordul-peninsulei-sinai-13458994
13458994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.