Efecte contradictorii. Medicamentul pe care foarte mulţi români îl folosesc. Este benefic pentru sănătatea inimii, dar creşte riscul unui atac de cord în zilele toride de vară

Postat la 03 august 2022 914 afişări

Efecte contradictorii. Medicamentul pe care foarte mulţi români îl folosesc. Este  benefic pentru sănătatea inimii, dar creşte riscul unui atac de cord în zilele toride de vară

Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică din Yale au descoperit că persoanele care iau beta-blocante sau medicamente antiplachetare, precum aspirina, au un risc mai mare de a suferi un atac de cord atunci când este cald afară.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 2.494 de cazuri în care pacienţii au suferit un atac de cord non-fatal în Augsburg, Germania, în timpul lunilor cu vreme caldă, din mai până în septembrie, între 2001 şi 2014. Aceştia au comparat expunerea la căldură în ziua atacului de cord faţă de aceleaşi zile ale săptămânii din aceeaşi lună.

În timpul studiului, cercetătorii au descoperit că pacienţii mai tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 59 de ani, care luau beta-blocante şi medicamente antiplachetare, erau mai vulnerabili la atacurile de cord cauzate de căldură comparativ cu pacienţii mai în vârstă, chiar dacă bătrânii aveau mai multe cazuri de boli de inimă.

Vara poate fi o perioadă periculoasă pentru cei care au probleme cardiace, mai ales dacă iau anumite medicamente.

Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică din Yale au descoperit că persoanele care iau beta-blocante sau medicamente antiplachetare, precum aspirina, au un risc mai mare de a suferi un atac de cord atunci când este cald afară, potrivit StudyFinds.

„Pacienţii care iau aceste două medicamente au un risc mai mare”, spune primul autor al studiului, Kai Chen, profesor asistent în cadrul Departamentului de Epidemiologie (Sănătate a Mediului), într-un comunicat al universităţii. „În timpul valurilor de căldură, ei ar trebui să ia într-adevăr măsuri de precauţie”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
atac de cord,
cercetatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.