Dupa SUA, si Anglia a inceput negocierile cu talibanii

Autor: Mihai Mitrica Postat la 26 iunie 2011 15 afişări

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a anuntat ca si Marea Britanie este implicata in "contactele" lansate in vederea unor negocieri de pace cu talibanii afgani.

Presedintele afgan Hamid Karzai anuntase ca Statele Unite au inceput negocieri directe cu talibanii, pentru a favoriza procesul de reconciliere, dupa aproape zece ani de razboi. Talibanii continua, pe de alta parte, sa refuze oficial orice negocieri de pace, atata timp cat cei aproximativ 140.000 de soldati occidentali stationati in tara nu o vor parasi.

Presedintele american Barack Obama a anuntat insa, pana in vara lui 2012, a unei treimi din fortele americane, respectiv circa 33.000 de militari - o hotarare care a fost justificata prin infrangerile suferite pana acum de al-Qaida, mai ales eliminarea liderului retelei teroriste, Osama bin Laden.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-sua-si-anglia-a-inceput-negocierile-cu-talibanii-8389686
8389686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.