După furtună: Gigantul prăbuşit FTX are un nou CEO plătit cu bani grei pentru restructurarea companiei şi scoaterea din faliment. Salariul său de 2,6 milioane de dolari este plătit exclusiv din buzunarele investitorilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 15 decembrie 2022 320 afişări

După furtună: Gigantul prăbuşit FTX are un nou CEO plătit cu bani grei pentru restructurarea companiei şi scoaterea din faliment. Salariul său de 2,6 milioane de dolari este plătit exclusiv din buzunarele investitorilor

John J. Ray este noul director executiv al celebrei platforme de tranzacţionare FTX, care are acum responsabilitatea de a restructura compania şi a o scoate din faliment. Potrivit documentelor, noul CEO încasează aproximativ 1.300 de dolari pe oră la care se adaugă şi alte „cheltuieli”, pentru a rezolva problema a ceea ce procurorii americani numesc „una dintre cele mai mari fraude din istoria SUA”, scrie CNBC.

Salariul complet al noului CEO se ridică la 2,6 milioane de dolari, care sunt plătiţi de investitorii blocaţi în haosul FTX. Ray şi echipa sa nu lucrează direct pentru companie, ci mai degrabă ei acţionează în acelaşi fel în care avocaţii şi bancherii operează procedura de faliment. Asta înseamnă că echipa este plătită imediat şi are prioritatea chiar înainte ca investitorii FTX să primască despăgubiri pentru pierderile suferite în urma colapsului platformei.

În trecut, pentru munca depusă John J. Ray a facturat nu mai puţin de 120.000 de dolari pentru două luni în care a lucrat la un caz de faliment. În cazul FTX, în funcţie de complexitatea problemei, factura emisă poate depăşi sau nu acest prag.

CEO-ul lucrează împreună cu o echipă formată din patru oameni, cu experienţă ca directori financiar, directori de informaţii sau în administraţiei, iar aceştia încasează împreună nu mai puţin de 4,225 dolari pe oră sau 8,45 milioane de dolari pe an.

Până în prezent sub conducerea lui John J. Ray, FTX a reuşit să recupereze aproape un miliard de dolari, însă chiar şi în aceset context, investitori mai au de aşteptat ani buni până să-şi vadă banii înapoi. Actualul CEO FTX şi-a pus amprenta şi pe cazuri de faliment precum Enron sau Nortel, unde restructurarea şi despăgubirile s-au întins pe o perioadă de zece ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
ceo,
faliment,
investitori,
companie,
bani,
restructurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.