După China, Donald Trump începe un război comercial şi cu Uniunea Europeană

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 mai 2019 400 afişări

După China, Donald Trump începe un război comercial şi cu Uniunea Europeană

Donald Trump pregăteşte noi tarife iar următoarea lovitură ar putea veni vara aceasta şi ar putea afecta o varietate de companii din Europa, de la producători olandezi de brânză şi până la giganţi industriali precum Airbus, potrivit Politico.

Comisarul European pentru Comerţ Cecilia Malmstrom i-a avertizat luni pe miniştrii de comerţ din Uniunea Europeană că trebuie să se pregătească pentru un val de tarife pe care Donald Trump vrea să le impună pe o listă lungă de bunuri.

Trei oficiali europeni au declarat pentru publicaţie că Malmstrom i-a avertizat cu privire la refuzul lui Donald Trump de a negocia un acord şi adaugă că Washingtonul vrea să meargă înainte cu tarifele – iar legislaţia Organizaţiei Mondiale a Comerţului îi permite să facă asta.

„Ar trebui să ne pregătim pentru asta”, a spus Malmstrom, potrivit oficialilor citaţi de Politico.

Deşi Organizaţia Mondială a Comerţului a decis că nu doar Airbus dar şi competitorul american Boeing au beneficiat de ajutor de stat în mod ilegal, cazul SUA versus Airbus este într-un stadiu mult mai avansat.

Washingtonul a anunţat luna trecută că vrea să impună tarife de până la 21 miliarde dolari pe bunuri europene – o decizie care aşteaptă încă aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Verdictul ar trebui să vină în luna iulie.

„Există o mare probabilitate ca SUA să aplice aceste tarife imediat după decizia Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a declarat un diplomat european după întâlnirea cu Malmstrom.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.