Dupa ce a terminat plafonul acordat de stat, Millennium iese cu o varianta proprie de Prima Casa

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 aprilie 2011 18 afişări

Millennium Bank a lansat un credit ipotecar conceput ca alternativa pentru programul Prima Casa, cu avans minim de 10% si marja peste Euribor/Robor la trei luni care incepe de la 5%, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca.

In plus, pentru creditul ipotecar standard, clientul nu trebuie sa constituie un depozit colateral si nu plateste un comision anual, cum este cel datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Banca a folosit in intregime plafonul de 6,5 milioane de euro acordat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru credite Prima Casa.

"Creditul ipotecar oferit de Millennium Bank este o alternativa pentru clientii care doresc sa cumpere o locuinta si nu mai au acces la credite Prima Casa. Am redus avansul minim, iar dobanda este de asemenea comparabila cu Prima Casa", a declarat Eliza Erhan, director de dezvoltare a produselor de retail la Millennium Bank.

Un credit ipotecar de 40.000 de euro, contractat pe 30 de ani de un client care isi transfera salariul la banca are DAE de 6,81%, iar rata lunara este de 255 de euro. Clientii care contracteaza un credit ipotecar beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comision de administrare. Perioada creditului este de 30 de ani.

Banca are in total 74 de unitati in Romania. La sfarsitul anului 2010 avea peste 45.000 de clienti, 731 de angajati si pierderi de 99 de milioane de lei (24 de milioane de euro), in scadere cu 38% fata de anul precedent. Activele totale ale bancii erau de 2,2 miliarde de lei (517 milioane de euro), cu 11% mai mult decat in 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-ce-a-terminat-plafonul-acordat-de-stat-millennium-iese-cu-o-varianta-proprie-de-prima-casa-8158222
8158222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.