După cazul Argentinei, specialiştii solicită crearea de urgenţă a unei proceduri de faliment pentru naţiuni

Autor: Ioana Nita Postat la 08 ianuarie 2013 18 afişări

Litigiile dintre Argentina şi fondurile spe­culative legate de intrarea ţării în inca­pacitate de plată din 2001 au readus în prim-plan necesitatea elaborării unui meca­nism de regle­mentare a falimentelor statelor sub îndru­marea FMI, scrie Financial Times.

Litigiile dintre Argentina şi fondurile spe­culative legate de intrarea ţării în inca­pacitate de plată din 2001 au readus în prim-plan necesitatea elaborării unui meca­nism de regle­mentare a falimentelor statelor sub îndru­marea FMI, scrie Financial Times. Tot mai mulţi avocaţi şi manageri de fon­duri speculative afirmă că hotărârile jude­cătoreşti privind cazul Argentinei arată punc­tele slabe ale modului în care sunt abordate datoriile guvernelor şi susţin că a venit timpul revizuirii "mecanismului de restructurare a datoriilor suverane" propus de FMI în 2002.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-cazul-argentinei-specialistii-solicita-crearea-de-urgenta-a-unei-proceduri-de-faliment-pentru-natiuni-10440115
10440115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.