Dragu: Nu au fost prinşi bani pentru Cuminţenia Pământului pentru că nu avem bază legală

Postat la 23 noiembrie 2016 121 afişări

Dragu: Nu au fost prinşi bani pentru Cuminţenia Pământului pentru că nu avem bază legală

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că nu au fost alocate fonduri pentru cumpărarea sculpturii Cuminţenia Pământului la această rectificare operată de Executiv deoarece nu există baza legală pentru acest lucru.

”Nu sunt prinşi, pentru că pentru Cuminţenie nu avem baza legală. (...) Bugetul se întocmeşte pe baza legală existentă. Dacă nu avem un temei legal, nu putem aloca o sumă în buget, ca atare nu există o sumă alocată Ministerului Culturii. Pot fi folosiţi banii din Fondul de rezervă, dacă va exista temei legal”, a afirmat Anca Dragu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat de ce, pe 12 octombrie, a anunţat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens, care nu a mai fost publicată în Monitorul Oficial.

”Nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru că, între timp, au fost sesizate probleme de constituţionalitate de către Consiliul Legislativ, motiv pentru care s-a hotărât să se trimită amendamente la proiectul de lege aflat în Parlament pentru aprobarea OUG. Acele amendamente sunt, practic, aceleaşi lucruri care se aflau în ordonanţa de urgenţă. Au fost decizii ale Curţii Constituţionale care s-au referit la această problemă - în momentul în care există în fază avansată de adoptare un proiect legislativ nu mai poţi veni cu o nouă ordonanţă de urgenţă care să-l modifice”, a precizat Iolu.

El a mai spus că, în acest moment, este aşteptată decizia Parlamentului.

”S-a negociat cu proprietarii şi s-a mers pe amânarea acestui termen (până pe 20 decembrie - n.r.). Parlamentul se mai întâlneşte, nu cred că nu se mai întâlneşte...”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.