Dragnea primeşte ceea ce a cerut: Parlamentul face Comisie de anchetă privind verificarea activităţii directorului SPP

Postat la 15 februarie 2018 46 afişări

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au decis, joi, să convoace plenul comun marţea viitoare, la ora 14.00, pentru a se pronunţa prin vot asupra proiectului de hotărâre de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă privind verificarea activităţii directorului SPP.

Dragnea primeşte ceea ce a cerut: Parlamentul face Comisie de anchetă privind verificarea activităţii directorului SPP

Potrivit proiectului de hotărâre prezentat joi în şedinţa Birourilor permanente reunite, această comisie se va numi „Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP, domnul Lucian Pahonţu Silvan, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare”.

Printre obiectivele fixate în proiectul de hotărâre se enumeră „determinarea implicării directorului SPP în influenţarea unor decizii politice sau în plan politic”, precum şi „verificarea unei eventuale modalităţi de implicare a SPP în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare de către directorul instituţiei”.

Alte obiective vizează verificarea rapoartelor de activitate a directoului SPP din ultimii 5 ani, identificarea protocoalelor încheiate cu alte instituţii, verificarea modului şi a criteriilor în care au fost desemnaţi ofiţerii de protecţie a demnitarilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.