Dovedit: Câte ceşti de cafea pe zi sunt de fapt bune pentru inimă?

Postat la 06 februarie 2023 502 afişări

Dovedit: Câte ceşti de cafea pe zi sunt de fapt bune pentru inimă?

O nouă cercetare arată că, cafeina îmbunătăţeşte mobilitatea unei proteine de reglementare care se leagă de mitocondrii.

Patru ceşti de cafea pe zi protejează inima de leziuni, potrivit unui nou studiu german.

Cofeina are un efect protector şi restaurator asupra muşchiului cardiac.

Consumul de cofeină a fost asociat de mult timp cu un risc mai mic pentru numeroase boli, inclusiv diabetul de tip II, bolile de inimă şi accidentele vasculare cerebrale, dar mecanismul din spatele acestui efect protector nu a fost clar. O nouă cercetare, ale cărei rezultate au fost publicate în revista PLOS Biology, arată că, cafeina îmbunătăţeşte mobilitatea unei proteine de reglementare care se leagă de mitocondrii.

Patru ceşti de cafea pe zi protejează inima de leziuni, potrivit unui nou studiu german, care a constatat că o astfel de cantitate zilnică de cofeină îmbunătăţeşte transferul unei proteine de reglementare către mitocondrii, sporind rolul acestora în protejarea celulelor cardiovasculare de leziuni.

O echipă de la Şcoala de Medicină şi Centrul de Cercetare IUF Leibnitz din Duesseldorf a descoperit că efectul protector este obţinut cu o concentraţie de cofeină echivalentă cu cea a patru ceşti de cafea pe zi. Prin cercetările lor, au arătat că proteina p27, cunoscută ca un inhibitor al ciclului celular, este prezentă în mitocondriile principalelor tipuri de celule din inimă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
dovedire,
inima

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.