Dovadă a decăderii Americii? NASA caută chiriaşi pentru infrastructura de lansare a navetelor spaţiale

Postat la 23 februarie 2012 22 afişări

NASA sărbătoreşte anul acesta 50 de ani de activitate, dar o face fără artificii. Mai mult, caută noi surse de venit şi va scoate spre închiriere o serie de clădiri care au făcut istorie, scrie Daily Mail.

Agenţia caută chiriaşi pentru o serie de clădiri de la Kennedy Space Center din Florida, centrul nevralgic al programului spaţial american timp de zeci de ani, pe care nu le mai foloseşte şi nici nu are bani să le mai întreţină.

Printre activele scoase spre închiriere se numără o platformă de lansare a navelor, două platforme mobile gigant, două hale de întreţinere a navelor, un vehicul gigant folosit pentru transportarea navetelor spaţiale, o clădire de 52 de etaje folosită pentru asamblarea rachetelor şi o pistă de aterizare.

"Avem o mulţime de clădiri pe care noi, NASA, nu le mai folosim. Nu am bani să le întreţin sau să le dărâm. Aşa că vor sta şi vor rugini", a spus Robert Cabana, directorul Kennedy Space Center.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NASA,
infrastructura,
navete spaţiale
/actualitate/dovada-a-decaderii-americii-nasa-cauta-chiriasi-pentru-infrastructura-de-lansare-a-navetelor-spatiale-9336955
9336955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.