Două nave cu 4.200 de imigranţi au părăsit insula Lesbos cu destinaţia Atena

Autor: Ioana Bojan Postat la 02 septembrie 2015 74 afişări

Două nave cu peste 4.200 de imigranţi la bord au părăsit insula greacă Lesbos cu destinaţia Atena, în timp ce Guvernul interimar grec se pregăteşte să discute miercuri modalităţi de a combate numărul mare de persoane care ajung pe coastele Greciei, relatează BBC News Online.

Un feribot cu 1.749 de imigranţi, care a plecat de pe insula Lesbos, a ajuns marţi noaptea în portul Pireu, din apropiere de Atena. Un alt feribot, cu aproape 2.500 de imigranţi la bord, urma să ajungă miercuri dimineaţă.

Guvernul grec susţine că nu are resursele necesare pentru a face faţă unui număr atât de mare de sosiri, însă organizaţiile de ajutorare a migranţilor consideră că autorităţile ar trebui să depună mai multe eforturi.

Preşedintele grec, Prokopis Pavlopoulos, l-a sunat marţi pe omologul său francez, Francois Hollande, şi a cerut ca situaţia Greciei să fie discutată la nivel european.

Gvernul interimar grec urmează să se întrunească miercuri pentru a discuta această problemă.

Potrivit ziarului Kathimerini, în ultima săptămână, 17.500 de imigranţi au fost înregistraţi pe insula Lesbos.

Peste 160.000 de imigranţi au sosit în Grecia anul acesta, depăşind deja numărul înregistrat pe tot parcursul anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
IMIGRANŢI,
/actualitate/doua-nave-cu-4-200-de-imigranti-au-parasit-insula-lesbos-cu-destinatia-atena-14697073
14697073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.