Două mari tranzacţii imobiliare sunt pe punctul de a se închide

Autor: Cristina Cuncea Postat la 28 septembrie 2014 106 afişări

Valoarea investiţiilor imobiliare ar putea ajunge în acest an la circa 500 milioane de euro, în creştere cu peste 60% faţă de 2013, în următoarele trei luni cel puţin două tranzacţii de mari dimensiuni urmând să fie finalizate, a declarat Ilinca Păun, managing director la Colliers International.

Două mari tranzacţii imobiliare sunt pe punctul de a se închide

"Există elementele pentru care putem spune că anul acesta ar putea fi un punct de maxim în care piaţa imobiliară devine lichidă. Având în vedere că în primele şase luni valoarea tranzacţiilor imobiliare a totalizat circa 300 de milioane de euro şi că cel puţin două tranzacţii de mari dimensiuni se vor închide până la finele anului, estimăm că piaţa va ajunge la circa 500 milioane de euro", a explicat Păun.

Anul trecut, investitorii au cumpărat proprietăţi în valoare de circa 300 milioane de euro, iar nivelul prognozat de reprezentantul Colliers pentru 2014 ar fi un maxim al ultimilor şase ani. Ea a adăugat că şi investiţiile în terenuri s-au dublat în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea tranzacţiilor imobiliare din acest interval a fost egală cu cea înregistrată în întreg anul 2013.

Păun a adăugat că un segment extrem de atractiv pentru investitorii imobiliari a devenit în ultima perioadă cel logistic şi industrial, pentru care contractele de închiriere se încheie pe termen lung, iar nivelul actual al randamentelor asigură câştiguri viitoare ridicate. Pe de altă parte, ea consideră că sunt puţine proiecte care pot fi cumpărate de investitorii interesaţi să investească pe termen lung.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doua-mari-tranzactii-imobiliare-sunt-pe-punctul-de-a-se-inchide-13353775
13353775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.