Două dintre cele mai mari bănci din Europa aşteaptă aprobarea cancelarului Angela Merkel pentru a fuziona

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 martie 2019 125 afişări

Două dintre cele mai mari bănci din Europa aşteaptă aprobarea cancelarului Angela Merkel pentru a fuziona

Gigantul german Deutsche Bank aşteaptă susţinere politică din partea cancelarului Angela Merkel pentru o potenţială fuziune cu Commerzbank, celălalt creditor problematic din Germania, potrivit Bloomberg.

Executivii băncii caută susţinere guvernamentală deoarece o fuziune ar duce la restructurări, încât ei vor să iasă în faţă şi să facă public planul pentru o potenţială fuziune.

În timp ce Olaf Scholz, ministrul gemran de Finanţe a încurajat cele două bănci să fuzioneze, Merkel nu a intervenit până acum.

Guvernul deţine 15% din Commerzbank, iar aprobarea cancelarului Angela Merkel este absolut necesară pentru ca fuziunea să meargă înainte.

Susţinătorii tranzacţiei spun că o combinaţie între cele două bănci ar crea un campion german puternic, care ar putea concura mai uşor cu rivalii, însă Merkel a rămas până acum sceptică la ideea că o fuziune ar rezolva problemele celor două bănci, în contextul în care guvernul vrea să stea departe de alte potenţiale bailout-uri.

Circa 30.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol de fuziunea celor două bănci, iar instituţiile vor susţinerea publică a guvernului pentru a suporta mai uşor furia opiniei publice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.