Dosarul nuclear iranian se redeschide

Autor: Mihai Mitrica Postat la 28 mai 2011 16 afişări

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a anuntat ca a primit noi informatii despre programul nuclear controversat al Iranului, care i-au sporit ingrijorarea, in timp ce Teheranul a respins aceste suspiciuni.

Potrivit respectivelor informatii, Iranul a constituit stocuri de uraniu si ar dispune in prezent de 4.105 kilograme de uraniu imbogatit in centrul de la Natanz. Acest material poate fi, de asemenea, folosit la alimentarea unui reactor civil pentru activitati militare. Teheranul dispune, de asemenea, de 56,7 kilograme de uraniu imbogatit in proportie de 20 la suta, potrivit raportului.

AIEA ancheteaza de mai multi ani interesele nucleare ale Teheranului si nu a putut sa verifice mai multe acuzatii, cum au fost cele privind studiile din deceniul trecut in vederea construirii unei rachete cu focos nuclear, ceea ce Teheranul dezminte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Iran,
AIEA,
nuclear,
reactor,
Natanz,
raport,
uraniu,
stoc,
razboi
/actualitate/dosarul-nuclear-iranian-se-redeschide-8292062
8292062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.