Dominique Strauss-Kahn a fost inculpat oficial. Ex-seful FMI va fi eliberat insa pe cautiune

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 mai 2011 19 afişări

Juriul din New York insarcinat sa decida in privinta seriozitatii acuzatiilor aduse de camerista de la Sofitel fostului sef al FMI a decis, joi, sa-l inculpe oficial pe Dominique Strauss-Kahn pentru sapte capete de acuzare, intre care agresiune sexuala, raport sexual oral si anal obtinut prin forta, tentativa de viol si sechestrare de persoana.

Aceasta inseamna ca Strauss-Kahn va fi judecat pentru acuzatiile respective. Juratii au audiat-o cu o zi in urma pe camerista, pentru a putea lua decizia.

In acelasi timp, avocatii lui Strauss-Kahn au obtinut, la Curtea Suprema a statului New York, eliberarea clientului lor pe cautiune (1 milion de dolari plus o polita de asigurare de 5 milioane de dolari), ceea ce inseamna scoaterea lui din penitenciarul Rikers Island, unde sta de patru zile. El va locui impreuna cu sotia lui, Anne Sinclair, intr-un apartament inchiriat sau cumparat de ea in Manhattan,va purta bratara electronica de supraveghere si va accepta in casa echipament de supraveghere video si garzi care sa pazeasca apartamentul.

Judecatorul Michael Obus a decis ca Strauss-Kahn va fi eliberat vineri, iar audierea urmatoare va avea loc la 6 iunie.

Procurorii au cerut initial detentia lui la Rikers Island, spre a nu reedita cazul din 1977 al regizorului Roman Polanski. Acesta, acuzat de viol asupra unei minore, a fugit in Anglia si apoi in Franta, iar justitia americana nu l-a putut recupera, pentru ca Franta nu l-a extradat.

CINE SUNT "FRATII" DIALLO

Blake Diallo, care s-a recomandat initial drept fratele victimei si proprietarul restaurantului Cafe 2115 din Harlem, a declarat presei ca sora lui e profund afectata de ceea ce s-a intamplat, ca isi revine cu mare greutate si ca se teme pentru viitorul ei. El e cel care le-a relatat reporterilor ca menajera l-a sunat dupa ce a fost agresata si i-a spus, plangand, ca i s-a intamplat "ceva foarte, foarte rau". "Sora mea n-ar putea sa inventeze asa ceva. Ea e o femeie decenta, musulmana, o vaduva care munceste ca sa-si creasca fiica. Habar n-avea cine e cel care o agreseaza", a spus Diallo. Ulterior insa, el a declarat pentru AFP ca n-a zis niciodata ca ar fi fratele victimei si ca e doar o cunostinta de-a ei.

Un site din Senegal a relatat ca Blake Diallo este intr-adevar fratele victimei, pe care o cheama Nafissatou Diallo, dar ca ambii ar fi senegalezi de origine, nu din Guineea, asa cum s-a relatat. Blake Diallo ar fi trait 16 ani in Franta inainte de a se stabili la New York, iar ambii ar mai avea o sora, in persoana lui Mounass Diallo, nevasta boxerului Mike Tyson.

Avocatul victimei, Jeffrey Shapiro, a dezmintit la randul sau zvonul ca aceasta ar fi bolnava de SIDA, dupa ce in presa au aparut relatari ca ea locuieste impreuna cu fiica sa de 15 ani intr-o locuinta sociala din Bronx pentru cei infectati cu HIV.

In acelasi timp, unul dintre avocatii lui Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, sustine ca "nimic din dovezile gasite in camera nu pot demonstra ca a avut loc un act sexual prin coercitie", sugerand astfel ca a avut loc totusi un act sexual. Anchetatorii au prelevat o bucata de covor presupusa a avea urme de sperma, iar informatiile de pe cheia electronica folosita de camerista ar arata ca aceasta a intrat in camera, dar nu a inchis-o, conform ABC News, ceea ce ar dovedi ca intentia ei era doar sa curete camera, nu sa vina la o intalnire amoroasa cu Strauss-Kahn.

TEXTUL PLANGERII PENALE CONTRA EX-SEFULUI FMI:

Ht Dsk Indictment Ll 110519

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dominique-strauss-kahn-a-fost-inculpat-oficial-ex-seful-fmi-va-fi-eliberat-insa-pe-cautiune-8275514
8275514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.