Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat

Postat la 01 iulie 2011 15 afişări

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria raspundere, vineri, dupa o audiere-surpriza la tribunalul din Manhattan. Justitia newyorkeza a renuntat sa-l mai tina arestat la domiciliu, dar cercetarea lui pentru agresiuni sexuale va continua.

Cautiunea in valoare de sase milioane de dolari i-a fost restituita acuzatului, care nu si-a recuperat insa pasaportul, pastrat de justitia americana. O audiere ulterioara este fixata pentru 18 iulie.

Procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecatorului sa ii ridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, in urma dezvaluirilor care au decredibilizat-o pe reclamanta, o camerista originara din Guineea, in varsta de 32 de ani. Potrivit NYT, anchetatorii sunt convinsi ca tanara camerista, in varsta de 32 de ani, i-a mintit "de mai multe ori" de la inceputul acestui caz, la 14 mai. Ei o suspecteaza ca este implicata in activitati criminale, cum ar fi traficul de droguri si spalarea de bani.

Intr-o conversatie la telefon cu un barbat condamnat pentru trafic de droguri, "ea a discutat despre interesul de a continua sa sustina acuzatiile" impotriva lui Strauss-Kahn la mai putin de 24 de ore de la inceputul scandalului, la 14 mai, adauga cotidianul. Aceasta conversatie a fost inregistrata de anchetatori.

De asemenea, presupusa victima a lui Dominique Strauss-Kahn a oferit sub juramant "o descriere eronata" a agresiunii sexuale suferite, omitand sa precizeze ca a facut curat in alta camera inainte de a denunta faptele incriminate, a dezvaluit procurorul. "Reclamanta a recunoscut de atunci ca descrierea sa a fost eronata si ca dupa incidentul din camera 2806 a facut curatenie in camera vecina, apoi s-a intors in camera (lui Dominique Strauss-Kahn) inainte de a raporta incidentul superiorului sau", a explicat biroul procurorului Cyrus Vance, intr-o scrisoare adresata avocatilor lui Strauss-Kahn.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dominique-strauss-kahn-a-fost-eliberat-8425145
8425145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.