Doliu în România! O legendă a muzicii s-a stins din viaţă. A lăsat o adevărată moştenire artistică

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 octombrie 2022 44 afişări

Doliu în România! O legendă a muzicii s-a stins din viaţă. A lăsat o adevărată moştenire artistică

Celebra soprană Mariana Nicolesco a murit vineri la vârsta de 73 de ani.

„Drum lin, Mariana Nicolesco! Una dintre marile voci ale operei din ţara noastră. Artista avea 73 de ani”, anunţă pe Facebook vineri seara Electrecord.

Şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunţă „despărţirea de o stea memorabilă a lumii lirice! Îndureraţi, ne luăm rămas bun de la Primadonna Assoluta: Mariana Nicolesco”.

Reprezentanţii operei clujene spun că Mariana Nicolesco lasă în urmă un univers pe care l-a îmbogăţit nemărginit cu prezenţa sa în această lume.

„A fost Membră de Onoare a Academiei Române, Doctor Honoris Causa şi Profesor onorific al mai multor Universităţi, precum Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Academia Internaţională „Mihai Eminescu” din Craiova, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov şi Academia de Arte din Chişinău. De asemenea, numită Comandor al Republicii Italiene, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa, a fost decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în Grad de Mare Cruce <pentru merite excepţionale, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră>”, se arată pe pagina de Facebook a Operei din Cluj.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soprana,
mariana nicolesco,
murit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.