Dolarul american a ajuns la nivelul minim din ultimele 11 luni. Euro a crescut

Postat la 18 iulie 2017 78 afişări

Dolarul a coborât, marţi, la nivelul minim din ultimele 11 luni, în contextul în care planul de reformă al sistemului de sănătate al preşedintelui Donald Trump nu a trecut, după ce alţi doi senatori republicani au anunţat că se opun planului, scrie Bloomberg.

Dolarul american a ajuns la nivelul minim din ultimele 11 luni. Euro a crescut

Republicanii au abandonat efortul de a înlocui Obamacare, dar nu au pregătită o alternativă. Preşedintele Statelor Unite a susţinut, în timpul campaniei, că sistemul de sănătate al administraţiei Obama trebuie înlocuit, dar după şase luni de la preluarea majorităţii, republicanii au stabilit că nu pot face acest lucru, potrivit Financial Times.

Dolarul a pierdut teren în faţa majorităţii monedelor din G-10. Lira sterlină s-a devalorizat în raport cu dolarul, în contextul în care inflaţia din Marea Britanie a încetinit, în mod neaşteptat, în iunie, în timp ce euro a crescut înainte de întâlnirea Băncii Mondiale Europene de joi.

Euro a crescut cu 0,9% până la 1,1576 dolari, iar lira a scăzut cu 0,2% până la 1,3012 dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.