Doi iranieni, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Kenya

Postat la 07 mai 2013 24 afişări

Doi cetăţeni iranieni judecaţi la Nairobi pentru deţinere de substanţe explozive în vederea comiterii de atentate în Kenya au fost condamnaţi luni la închisoare pe viaţă.

Doi iranieni, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Kenya

 Cei doi iranieni, Ahmed Mohammed, în vârstă de 50 de ani, şi Sayed Mansour, în vârstă de 51 de ani, au fost arestaţi în iunie 2012, iar interogarea lor a condus poliţia la depistarea a 15 kilograme de RDX, un exploziv militar puternic, ascunse în Golful Mombasa, al doilea cel mai important oraş din ţară, un important centru turistic pe coasta Oceanului Indian, potrivit acuzaţiei.

Tribunalul i-a condamnat pe fiecare la închisoare pe viaţă pentru un "act menit să cauzeze răniri grave", zece ani pentru "posesie de explozivi" şi 15 ani pentru "pregătirea unui act criminal", precizând că pedepsele vor fi contopite, o hotărâre judecătorească denunţată de Teheran.

"Sunt tulburat când îmi imaginez extinderea pagubelor pe care le-am fi putut vedea", a declarat judecătorul Waweru Kiarie prezentând verdictul, în capitala kenyană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doi-iranieni-condamnati-la-inchisoare-pe-viata-in-kenya-10853867
10853867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.