Doi eurodeputaţi italieni, membri ai Ligii Nordului, se opun admiterii României în Schengen

Postat la 02 martie 2012 49 afişări

Doi eurodeputaţi italieni, membri ai formaţiunii xenofobe Liga Nordului, au declarat că susţin atitudinea Olandei de blocare a aderării României şi Bulgariei la Schengen, informează site-ul de ştiri italian Agenparl.it.

"Susţinem Olanda, singura redută pentru apărarea frontierelor Uniunii Europene; susţinem opoziţia Olandei faţă de admiterea României şi Bulgariei în Schengen, dat fiind că cele două state nu au îndeplinit în mod deplin condiţiile", afirmă eurodeputaţii italieni Claudio Morganti şi Oreste Rossi, membri ai formaţiunii xenofobe Liga Nordului. "România şi Bulgaria sunt incapabile să controleze fluxurile migratorii, în special cele care aduc infracţiuni şi infractori", declară Morganti. "În afară de problema clară a siguranţei publice, mii de muncitori italieni ar intra în concurenţă cu românii şi bulgarii, pe o piaţă a muncii deja aflată în criză", explică eurodeputatul italian.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
eurodeputati,
italia,
aderare,
schengen
/actualitate/doi-eurodeputati-italieni-membri-ai-ligii-nordului-se-opun-admiterii-romaniei-in-schengen-9361255
9361255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.