Doi americani arestati pentru furt de date despre 120.000 de posesori de iPad

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 19 ianuarie 2011 15 afişări

Au spart baze de date ale AT&T, operatorul care comercializeaza iPhone si iPad in SUA, si au furat date personale despre 120.000 de posesori ai tabletei lui Steve Jobs, printre care si primarul New York-ului Michael Bloomberg. Acum s-au ales cu dosar penal si ar putea face cinci ani de puscarie.

Daniel Spitler, un tarar de 26 de ani din San Francisco, s-a prezentat saptamana aceasta la un tribunal din Newark la acuzatia ca a furat 120.000 de adrese de e-mail ale unor posesori de iPad, printre care se numara si Michael Bloomberg, primarul new York-ului, politicianul Rahm Emanuel si prezentatoarea TV de la postul ABC Diane Sawyer.

Spitler si complicele sau, Andrew Auemheimer in varsta de 25 de ani, au fost luati in custodie de FBI la inceputul saptamanii. In iunie 2010, cei doi au spart serverele AT&T, fiind acum acuzati de frauda. Ei risca cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

Motivul pentru care Spitler si Auemheimer au furat baze de date a fost pe de-o parte sa le vanda spamerilor interesati, dar si sa coboare valoarea AT&T la bursa.

SURSA : nbcnewyork.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furt,
iPad,
arestati
/actualitate/doi-americani-arestati-pentru-furt-de-date-despre-120-000-de-posesori-de-ipad-7902656
7902656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.