Doar in România. Tei decupaţi pentrtu borduri! „Decât i-am decojit aşa, un pic, ca să putem trece pe lângă ei”

Postat la 14 august 2017 216 afişări

Zeci de tei seculari au fost tăiaţi la Corabia pentru a se monta borduri. Teii care nu au fost tăiaţi au fost decupaţi.

Doar in România. Tei decupaţi pentrtu borduri! „Decât i-am decojit aşa, un pic, ca să putem trece pe lângă ei”

Muncitorii care lucrează la asfaltarea străzilor au ciopârţit arborii la rădăcină şi, în unele locuri chiar până la coroană, pentru a monta bordurile de pe marginea drumului. O echipă Digi 24 i-a surprins în timp ce montau bucăţile de beton în trunchiul copacilor. Explicaţia muncitorilor: copacii au fost sacrificaţi pentru ca proiectul de asfaltare să poată fi respectat.

Luminita Adam: Asa arata prostia, incompetenta si lipsa de respect pentru tot ce inseamna viata, a conducerii orasului Corabia! Cum nu respecta natura, nu ne respecta nici pe noi. Sa va fie rusine! “Oltul puternic” condus de nulitati….

Teii seculari din Corabia au făcut cunoştinţă cu ingeniozitatea muncitorilor de la drumuri. Puşi să asfalteze străzile din oraş, ei au decupat fără milă baza arborilor valoroşi.

De câteva săptămâni, pe o stradă din Corabia au intrat utilajele de asfaltare. Strada trebuie să aibă o faţă nouă, demnă de un oraş european. Numai că…în calea modernizărilor s-au ivit câteva zeci de tei, unii dintre ei plantaţi acum o sută de ani. Muncitorii au găsit însă soluţii pentru a rezolva problema.

Zece tei au fost scoşi din rădăcină, iar alţi 10 au fost ciopârţiţi.

Muncitorii nu văd, însă, nimic rău. N-au găsit altă soluţie pentru a respecta proiectul de asfaltare.

„Decât (sic! – n.r.) i-am decojit aşa, un pic, ca să putem trece pe lângă ei”, explică un muncitor.

Luiza Paraschivu, reporter Digi24: „Niciun tei nu a rămas întreg în faţa muncitorilor care asfaltează această stradă. Unii au fost scoşi cu totul din rădăcină. Alţii, aşa cum este acesta, au fost decupaţi pentru ca bordurile să vină în linie dreaptă”.

Locuitorii din zonă sunt îngroziţi de felul în care au fost mutilaţi teii.

„Ăsta era oraşul teilor. Teii ăştia atâta erau când i-am pus noi, acum 50 de ani. I-am udat, i-am îngrijit, s-au făcut frumoşi”, povesteşte o localnică.

„Păcat, uite ce le-a făcut. Putea să dea cu strada puţin mai încoace , o juma de metru şi rămânea pomii pe loc”, este soluţia pe care o sugerează un locuitor din Corabia.

3.000 de tei sunt în Corabia, iar mulţi dintre ei au peste o sută de ani. Confruntată cu nemulţumirea localnicilor, Primăria, care a comandat asfaltarea, se apără spunând că distrugerea teilor a fost un rău necesar.

„Ba putea să le impună. Ori să-i taie, ori să-i lase la locul lor şi nu mai făceam trotuar, pentru că sunt tei bătrâni şi fac probleme…”, a declarat Dan Olteanu, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.