DOAR ÎN ROMÂNIA. Salariu de 14.000 de lei pentru directoarea unui azil de bătrâni care arată deplorabil şi care nu are bani de investiţii

Postat la 20 februarie 2018 846 afişări

Legea salarizării, care le permite autorităţilor locale să mărească salariile în funcţie de buget, a creat discrepanţe mari în sistem.

DOAR ÎN ROMÂNIA. Salariu de 14.000 de lei pentru directoarea unui azil de bătrâni care arată deplorabil şi care nu are bani de investiţii

De exemplu, directoarea unei unităţi de asistenţă medico-socială, din judeţul Iaşi, se bucură acum de o leafă de aproape 14 mii de lei brut, în condiţiile în care centrul de îngrijire pe care îl conduce este într-o stare deplorabilă. Consiliul Judeţean care i-a mărit salariul spune că nu mai sunt bani şi pentru investiţii.

”Aşteptăm bugetul”, susţine directorul centrului.

Unitatea de asistenţă medico-socială din Podu Iloaiei din Iaşi arată dezolant. Pereţii sunt scorojiţi şi crăpaţi, la fel şi pardoseala. Nu s-au mai făcut investiţii de zeci de ani, deşi aici stau 32 de bătrâni, cei mai mulţi fără familie.

În aceeaşi cameră de 4 metri pătraţi se găteşte, se spală vasele şi este depozitat dezinfectantul.

În aceste condiţii în care nu s-au mai făcut deloc modernizări, Consiliul Judeţean a mărit salariile tuturor şi spune că deocamdată nu mai sunt bani şi pentru investiţii.

Cei 26 de angajaţi, printre care un economist, un administrator, mai multe infirmiere, bucătărese, spălătorese şi magazioneri, câştiga acum un brut între 3 şi 6 mii de lei.

Directorul unităţii are un salariu brut de 13.100 de lei şi sporuri de doctorat şi de conducere în valoare de 20 la sută din brut. Astfel ajunge la un brut de 15.720 de lei şi după ce plăteşte taxele şi contribuţiile la stat, rămâne cu 9 mii de lei.

În comună Răducăneni din judeţul Iaşi, directorul unităţii are un salariu de 13.100 de lei brut şi un spor de conducere de 5 la sută, potrivit deciziei luate de Consiliul Judeţean. Dar măcar centrul de îngrijire pe care îl conduce este modernizat, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
azil,
bani,
batrani,
directoare,
investitii,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.