DNA: Gruparea Mironescu se ocupa cu "captura statului", forma cea mai inalta a coruptiei

Postat la 01 iunie 2011 10 afişări

Gruparea Mironescu se ocupa cu "captura statului", notiune care exprima forma cea mai inalta a coruptiei, respectiv coruptia generalizata, pentru care este nevoie de multi oameni, persoane bine plasate si influente, a spus procurorul Gheorghe Bocsan la instanta suprema.

Procurorul a aratat instantei ca termenul de "captura a statului" este unul stiintific criminalistic, el regasindu-se in numeroase tratate internationale, precizand ca este folosit in situatiile in care coruptia la un nivel sectorial sau chiar la nivelul unui intreg stat este generalizata. "Judecatorul fondului a retinut corect elementele din dosar si a retinut insistenta si pericolul pentru ordinea publica al inculpatilor. Pe apararile avocatilor arat ca notiunea de captura a statului este o notiune criminologica, termen regasit in numeroase conventii europene. Este forma cea mai inalta a coruptiei, respectiv coruptia generalizata. Este cazul acestui dosar, caz in care captura statului a fost una sectoriala, in domeniul vamal si portuar. Si alte regionale au legaturi conexe cu Directia Regionala de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta. Grupul a fost ambitios, pentru ca este nevoie de multi oameni pentru «captura statului», cu persoane bine plasate si influente", a spus procurorul Gheorghe Bocsan in fata completului de cinci magistrati de la instanta suprema care a judecat contestatiile celor 28 de persoane arestate in acest dosar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
DNA,
arestari,
coruptie,
dosare,
mironescu
/actualitate/dna-gruparea-mironescu-se-ocupa-cu-captura-statului-forma-cea-mai-inalta-a-coruptiei-8300569
8300569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.