DNA: Corneliu Dobriţoiu, urmărit penal pentru participaţie improprie la abuz în serviciu

Postat la 16 aprilie 2013 22 afişări

DNA a anunţat, marţi, că în cazul lui Corneliu Dobriţoiu a fost începută urmărirea penală pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a închiriat şi ulterior a cumpărat, la un preţ subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la MApN, folosind declaraţii false.

DNA: Corneliu Dobriţoiu, urmărit penal pentru participaţie improprie la abuz în serviciu

 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost cadru al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În acelaşi dosar este urmărit penal generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN la data faptelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a precizat DNA.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din Ministerul Apărării Naţionale, Traian Pigui s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dna-corneliu-dobritoiu-urmarit-penal-pentru-participatie-improprie-la-abuz-in-serviciu-10752892
10752892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.