Dispută online între Elon Musk şi un angajat. Şeful Twitter a prezentat scuze

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 martie 2023 63 afişări

Directorul executiv al Twitter, Elon Musk, a prezentat scuze pentru un schimb de replici pe care l-a avut pe platformă cu un angajat, potrivit BBC.

Dispută online între Elon Musk şi un angajat. Şeful Twitter a prezentat scuze

Discuţia a început după ce angajatul Halli Thorleifsson i-a trimis un mesaj pe Twitter lui Elon Musk.

„Şeful dvs. de la Resurse Umane nu este în măsură să confirme dacă sunt angajată sau nu", a scris angajatul.

Musk a răspuns întrebând: „Ce muncă ai făcut?"

După o serie de întrebări şi răspunsuri, Thorleifsson a anunţat că a primit un e-mail care îi confirma faptul că a fost concediat.

La final, Musk a publicat un mesaj în care l-a descris pe Thorleifsson ca fiind „cel mai rău". Ulterior, postarea a fost ştearsă, iar Musk a revenit cu un mesaj pe platformă pentru a prezenta scuze şi a-i oferi lui Thorleifsson postul înapoi.

„Aş dori să îi prezint scuze lui Halli pentru că am înţeles greşit situaţia sa. Aceasta s-a bazat pe lucruri care mi-au fost spuse şi care nu erau adevărate sau, în unele cazuri, erau adevărate, dar nu erau semnificative. Se gândeşte să rămână la Twitter", a spus Musk.

Luni, Thorleifsson a declarat pentru BBC că nu a putut obţine un răspuns din partea departamentului de resurse umane al Twitter cu privire la faptul că a fost sau nu concediat.

„Teoria mea este că au făcut o greşeală şi acum caută orice pot găsi pentru a face din asta o concediere motivată, pentru a evita să fie nevoiţi să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale", a spus el.

Thorleifsson, care şi-a vândut agenţia de creaţie Ueno către Twitter în 2021, nu a dorit să spună cât a fost plătit de companie. Cu toate acestea, se speculează că Twitter ar trebui să-i plătească o sumă considerabilă la plecarea sa din firmă.

Thorleifsson suferă de distrofie musculară şi a făcut o campanie în Islanda pentru un a îmbunătăţi accesul în cazul persoanelor care folosesc scaune cu rotile. Atunci când şi-a vândut compania către Twitter, el a organizat în aşa fel tranzacţia încât să plătească un impozit mare guvernului islandez. Anul trecut, Thorleifsson a fost votat persoana anului în Islanda de mai multe instituţii media.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elon musk,
dispută,
scuze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.