Directorul general SRR, Ovidiu Miculescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Postat la 23 noiembrie 2016 94 afişări

Directorul general SRR, Ovidiu Miculescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală faţă de mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), printre care şi preşedintele director general SRR, Ovidiu Miculescu, dar şi Ducu Bertzi.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de: Miculescu Ovidiu, Bertzi Alexandru, Moise Adrian Valentin, Rădulescu Adelina, Savu Ileana şi Florea Ana (alături de Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina), membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, remis miercuri MEDIAFAX.

Procurorii spun că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Radio România a transmis, marţi, un comunicat prin care afirmă: „Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, „contrar informaţiilor publicate în presă”.

De asemenea a specificat faptul că cercetarea în curs se referă la mandatul Consiliului de Administraţie anterior, nu la cel actual.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.