Din toamna, accesul elevilor in scoli s-ar putea face cu cartela. Parintii vor putea afla prin SMS cate absente au copiii

Postat la 26 iulie 2011 9 afişări

Elevii au adunat in primul semestru al anului scolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absente, echivalent a 3.457 de ani de absente, majoritatea la liceeni, situatie care se reflecta si in rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel ca din toamna va fi introdusa "o formula de pontaj la intrare".

"Analiza MECTS arata ca elevii din Romania au adunat intr-un singur semestru peste 30 de milioane de absente. Calculate in ani acestea inseamna 3.457 de ani de absente, vorbind despre toate absentele motivate si nemotivate. Este inadmisibil ca un minister sa nu remarce acest mare deficit in parcurgerea programei scolare, pentru ca nefiind la scoala, elevii nu parcurg programa", a declarat agentiei MEDIAFAX, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), Oana Badea. In acest context, MECTS a analizat rezultatele la bacalaureat pentru a vedea daca nu cumva absentele sunt cauza rezultatelor slabe. "Al doilea pas a fost sa analizam o posibila legatura intre absente si rezultatele slabe de la bacalaureat. Si, ce am stabilit: cele mai multe absente sunt mai ales la licee. Da, numarul absentelor din liceu este dublu, chiar triplu, celor din primar si gimnazial. Adica, cea mai mare parte a absentelor facute de cei care la sfarsitul pregatirii vor sustine bacalaureat. Daca am asociat aceste doua elemente de analiza am vazut ca metodele actuale nu au dat rezultat", a spus secretarul de stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
bacalaureat,
acces,
elevi,
absente,
scoala
/actualitate/din-toamna-accesul-elevilor-in-scoli-s-ar-putea-face-cu-cartela-parintii-vor-putea-afla-prin-sms-cate-absente-au-copiii-8526101
8526101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.