Dezinteresul care alungă investitori

Postat la 09 decembrie 2012 12 afişări

Compania suedeză Usitall, care intenţiona să investească în România în construcţia unor centrale de producţie a energiei termice din deşeuri, a renunţat la aceste planuri, invocând dezinteresul autorităţilor locale. "A fost dificil până şi să discutăm cu ei. Nu înţeleg de ce nu au vrut", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Usitall, Mattias Philipsson.

Compania, specializată în construcţia şi operarea de centrale de producţiei a energiei electrice şi termice pe bază de deşeuri, încearcă din 2008 să se asocieze cu primării din România pentru construcţia unor incineratoare de deşeuri, unităţi care produc energie termică.

Reprezentanţii Usitall au avut, în ultimii doi ani, discuţii cu autorităţile locale din Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Tulcea şi Ploieşti. Compania suedeză intenţiona să investească în două sau trei centrale, ale căror costuri erau cuprinse între 100 şi 200 milioane euro pe unitate.

Compania anunţase în iulie că ar putea lua în toamnă decizia de a investi între 200 şi 400 milioane euro în România pentru realizarea a două unităţi în Bucureşti şi Galaţi. "Vrem să facem mai multe proiecte în paralel. Suntem în România pe termen lung. Ne atrage sistemul de certificate verzi şi faptul că în câţiva ani piaţa energiei va fi complet liberalizată", declara atunci directorul general al Usitall, Mattias Philipsson, pentru MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezinteresul-care-alunga-investitori-10378977
10378977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.