Detalii ŞOCANTE din procesul lui Sorin Oprescu! "Au minţit, sunt păcăliţi de DNA"

Postat la 20 octombrie 2016 3664 afişări

Probatoriul în procesul în care Sorin Oprescu este judecat pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat va fi readministrat, după ce s-au găsit neconcordanţe între declaraţiile martorilor denunţători de la urmărirea penală şi cele din faţa instanţei.

Detalii ŞOCANTE din procesul lui Sorin Oprescu! "Au minţit, sunt păcăliţi de DNA"

Tribunalul Bucureşti a respins aplicarea procedurii simplificate pentru inculpaţii denunţători în procesul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este acuzat de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Probatoriul urmează să fie readministrat pentru a se putea stabili situaţia de fapt după ce au fost găsite neconcordanţe în declaraţiile martorilor denunţători din timpul urmăririi penale şi cele din faţa judecătorilor.

"Este o negare din partea instanţei a rechizitoriului şi a factorilor pentru care a fost sesizată să se judece în acest moment. Iar toate astea vin din cauza faptului că ceea ce au declarat ei în sala de judecată, după audierile alea maraton de 10-11 ore, două zile consecutiv în patru termene, s-a dovedit că au minţit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

"Ei sunt cumva păcăliţi de DNA. Au făcut nişte deal-uri ca să primească pedepse mai mici, au exclus o situaţie de fapt care trebuia să reprezinte nişte încadrări juridice şi nişte condamnări şi în momentul de faţă un judecător vine şi spune în mod definitiv că nu este aşa. (...) În momentul de faţă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi pedepsiţi cu limitele de pedeapsă normale, fără aplicarea acelei reduceri de o treime, urmare a procedurii simplificate, că până la urmă asta înseamnă beneficiu", a mai spus Viorel Mocanu.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprescu,
proces,
dna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.