Despre CDS, de data asta numai de bine

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 aprilie 2013 66 afişări

Argentina, Slovenia, Ungaria, Egiptul şi Croaţia sunt ţările în cazul cărora primele de asigurare contra riscului de neplată (CDS) s-au scumpit cel mai mult în T1, indicând înrăutăţirea percepţiei investitorilor faţă de titlurile de datorie emise de guvernele respective, conform celui mai recent raport al S&P Capital IQ (fosta CMA Datavision).

Despre CDS, de data asta numai de bine

La polul opus, costul CDS a scăzut cel mai mult pentru Abu Dhabi, Qatar, Noua Zeelandă, Irlanda şi Islanda. În Europa Emergentă, costul CDS a crescut pe ansamblu cu 16%, în special din cauza problemelor din sistemul bancar al Sloveniei şi din cauza situaţiei macro negative din Ucraina, Ungaria şi Croaţia.

România a avut un trimestru remarcabil de stabil, încheiat cu un cost al CDS de 238,4 puncte de bază (faţă de 211 puncte la sfârşitul anului trecut, 316 la sfârşitul lui septembrie 2012 şi 411 la finele lui iunie 2012).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/despre-cds-de-data-asta-numai-de-bine-10811839
10811839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.