Deputaţii liberali reformatori de la Chişinău propun 20 de ani de închisoare pentru separatism

Postat la 20 mai 2014 40 afişări

Grupul deputaţilor liberali reformatori din Parlamentul de la Chişinău propune până la 20 de închisoare pentru promovarea şi organizarea de acţiuni separatiste, într-un proiect de lege considerat necesar în contextul crizei din Ucraina, relatează Timpul, în ediţia online.

Deputaţii liberali reformatori de la Chişinău propun 20 de ani de închisoare pentru separatism

 Autorii proiectului de lege propun, printre altele, pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 şi 20 de ani, retragerea cetăţeniei pentru cei care pun în pericol securitatea statului, iar partidele sau organizaţiile neguvernamentale care promovează idei separatiste să fie scoase în afara legii.

"Prezentul proiect de lege vine să completeze un vid legislativ, devenit vizibil în contextul crizei geopolitice din Ucraina – revoltele separatiştilor din estul acestei ţări, soldate cu victime umane, criză umanitară, evenimente care vor duce inevitabil la apariţia a încă unui conflict îngheţat. Separatismul este un fenomen periculos, răspândit mai cu seamă în ţările fostului imperiu sovietic", notează autorii proiectului, citaţi de Timpul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deputatii-liberali-reformatori-de-la-chisinau-propun-20-de-ani-de-inchisoare-pentru-separatism-12639283
12639283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.