Deputaţii jurişti: Furnizorii vor stoca şase luni datele legate de convorbiri telefonice si mailuri

Postat la 22 mai 2012 10 afişări

Comisia juridică a Camerei deputaţilor a decis, luni, să modifice prevederea adoptată anterior la "Legea big brother", stabilind că furnizorii de internet şi telefonie vor fi obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimburile de e-mail-uri.

Iniţial Comisia stabilise că aceste date trebuie să fie stocate timp de un an, dar, la propunerea deputatului PNL Alina Gorghiu, deputaţii jurişti au redus la jumătate perioada de stocare a datelor. O altă prevedere adoptată de Comisia juridică a fost aceea ca procurorii vor avea acces la aceste date doar cu aprobarea judecătorului. Proiectul legii a fost adoptat, anterior, de Comisia juridică, apoi, din plen a fost retrimis la Comisie pentru modificări. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor în şedinţa de marţi.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stocare,
convorbiri,
big brother
/actualitate/deputatii-juristi-furnizorii-vor-stoca-sase-luni-datele-legate-de-convorbiri-telefonice-si-mailuri-9657778
9657778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.