Deputaţii au votat, marţi, legea privind organizarea judiciară, cu 179 de voturi „pentru”, 76 „contra” şi patru abţineri. „Aţi votat legea privind oligarhizarea justiţiei”, a spus Stelian Ion (USR)

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 septembrie 2022 44 afişări

Deputaţii au votat, marţi, legea privind organizarea judiciară, cu 179 de voturi „pentru”, 76 „contra” şi patru abţineri. „Aţi votat legea privind oligarhizarea justiţiei”, a spus Stelian Ion (USR)

„Aţi votat legea privind oligarhizarea justiţiei, în acord cu dorinţele preşedintelui, care din păcate, astăzi (marţi - n.r.), la un eveniment DNA care sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţarea susţinea ăn mod ipocrit că susţine în continuare lupta împotriva corupţiei. Nu susţine lupta anticorupţie. Anul trecut a blocat legile justiţiei, care aveau o procedură de numire a procurorilor de rang înalt echilibrată. Anul acesta transmite semnale eronate în sensul în care vă doriţi respectarea documentelor internaţionale, când de fapt nu faceţi decât să fugiţi de avizele Comisiei de la Veneţia. Este o ruşine ce se întâmplă în Parlamentul României, nu mai putem crede minciunile de la cel mai mare nivel al statului, venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis legate de justiţie, şi-a pierdut de mult credibilitatea preşedintele Klaus Iohannis”, spune Stelian Ion.

La rândul său, Gabriel Andronache, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei, afirmă că demersul Guvernului României îşi propune să înlocuiască actuala reglementare.

„Este bine să subliniem câteva aspecte importante: această lege, ca de altfel şi celelalte două acte normative referitoare la sistemul judiciar, au fost elaborate cu toate autorităţile relevante din domeniu, aspect pe care reprezentanţii acestor autorităţi l-au subliniat la dezbaterile generale din Comisia Specială. Este evident faptul că soluţiile la care au ajuns împreună sunt cuprinse în proiectul de lege. În acelaşi timp, anumite aspecte au fost corectate, ele regăsindu-se prin amendamentele admise în comisie. De aceea, vă îndemn pe toţi să susţineţi şi să votaţi această propunere legislativă”, a adăugat Andronache.

Legea a fost aprobată cu cu 179 de voturi „pentru”, 76 „contra” şi patru abţineri.

Senatul este cameră decizională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
legile justiţiei,
deputaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.