Deputaţi cu absenţe nemotivate, sancţionaţi cu reţinerea a 1% din indemnizaţie pentru fiecare zi

Autor: Alina Novaceanu Postat la 04 mai 2015 27 afişări

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, sancţionarea a 4 deputaţi, Mircea Roşca, Florentin Gust, Aurelian Popescu şi Andrei Sava, care au absentat nemotivat de la Parlament în noiembrie şi decembrie anul trecut, acestora urmând să li se reţină 1% din indemizaţie pentru fiecare zi de absenţă.

Secretarul Camerei Nicuale Mircovici a făcut aceste precizări, după şedinţa Biroului Permanent, arătând că a fost aprobată în acest sens o notă a secretarului general al Camerei Cristian Buican.

"A fost aprobată o notă a secretarului general privind patru colegi deputaţi care au avut absenţe nemotivate şi nu au făcut demersuri pentru motivarea lor. E vorba despre Mircea Roşca, Florentin Gust, Aurelian Popescu şi Andrei Sava. Biroul Permanent a stabilit reţinerea pentru fiecare zi de absenţă nemotivată a 1% din indemnizaţia brută a deputatului respectiv. Asta înseamnă că se vor reţine pentru domnii în cauză 15, două, una sau 5%, în funcţie de numărul de zile pe care le-au avut", a explicat Mircovici.

Potrivit notei secretarului general, Mircea Roşca a absentat nemotivat 15 zile, în 20, 24, 26 şi 27 noiembrie şi 2, 4, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 19, 20 şi 21 decembrie, Florentin Gust a lipsit nemotivat în 16 şi 20 decembrie, Aurelian Popescu în 19 decembrie, iar Andrei Sava în 2, 4, 17, 19, 20 decembrie.

Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv în 20 noiembrie 2014, după ce Camera a aprobat solicitarea DNA de încuviinţarea arestării preventive, apoi din 25 ianuarie a fost plasat în arest la domiciliu. În 14 aprilie, judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEPUTAŢI,
SANCŢIUNI,
ABSENŢE
/actualitate/deputati-cu-absente-nemotivate-sanctionati-cu-retinerea-a-1-din-indemnizatie-pentru-fiecare-zi-14206124
14206124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.